Soorten massage

MASSAGE OP MAAT

Bij Massagepraktijk Kool in Balanz krijgt u een massage op maat. Per behandeling wordt samen met u besproken wat er nodig is. Dit kan een ontspannings- sport- cupping- bindweefsel massage zijn of een combinatie hiervan. 

Sportmassage

Sportmassage doet meestal denken aan topsport en professionele begeleiding. Maar ook amateurs die minder vaak en op een lager niveau sporten, kunnen gebruik maken van sportmassage. Zelfs niet-sporters kunnen baat hebben bij een goede massage. Herstel van het lichaam na zware lichamelijke inspanning wordt er immers door bevorderd.

Sportmassage kan erop gericht zijn om verstoorde spierspanningen te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingstoffen op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

De volgende klachten kunnen reden zijn voor een sportmassage:

 • vermoeidheid
 • spierpijn
 • myogelosen (knopen)
 • verhoogde spanning
 • stijfheid
 • kramp

Bindweefsel massage

De bindweefselmassage is een zeer intensieve massage waarbij je de doorbloeding stimuleert. De huid wordt gevoed door het bloed dus de huid krijg een boost van zijn eigen voedingstoffen.
De huid oogt voller frisser meer glans en gelift.
De kwaliteit van de huid wordt aanzienlijk verbetert met deze massage.

Deze massage kan afzonderlijk gegeven worden of in combinatie met bijvoorbeeld een sportmassage.

MAGNESIUM BEHANDELING

Nieuw bij Kool in Balanz!! Magnesium behandeling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Zechsal_logo_CMYK.jpg

Massage met Magnesium verdubbelt het effect op mentale en spierspanning omdat ons huidorgaan de beste plek is waar dit heilzame mineraal kan worden opgenomen. Naast de ontspanning die ontstaat door masseren, wordt magnesium door de huid snel en effectief opgenomen. Tezamen brengt dit een diepe ontspanning en herstel van o.a. spieren teweeg.

Een magnesium behandeling is zeer effectief voor mensen die hun magnesiumtekort willen aanvullen. Dit zijn onder andere sporters, personen die aan slaaptekort, depressie of burn-out leiden en personen boven de 55 jaar (vaak magnesium tekort).

Hoe ziet een magnesium behandeling eruit?

U start met een heerlijk voetbad met Magnesium vlokken. Door middel van de voetzolen wordt de magnesium razendsnel opgenomen in het lichaam. Hierna volgt een rug-schouder-nek massage met Magnesium olie.

U kunt ook kiezen voor een Magnesium PLUS behandeling. Ook hier start U met een heerlijk voetbad met magnesiumvlokken. Daarna volgt een pakking met Magnesium gel op de boven rug, schouders en een gedeelte van de nek. Hier komt een folie overheen en tenslotte een warmtedeken. Dit zorgt ervoor dat de poriën van de huid goed open gaan staan en de magnesium diep doordringt in de spieren. Terwijl ik op verschillende plekken wat druk geeft voelt dit heerlijk warm en weldadig aan!

De tweede helft van de magnesium massage bestaat uit een ontspannen massage met combinatie van magnesium olie en etherische oliën.

Ontspanningsmassage

Op het werk ondervinden we steeds vaker stress. Hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk e.d. geven aanleiding tot lichamelijke en geestelijke (over)belasting. Het resultaat uit zich in geestelijke maar ook lichamelijke spanningsklachten.

Spanningsklachten kunnen onder andere zijn:

 • hoofdpijn
 • prikkelbaarheid
 • algemeen gevoel van gespannenheid
 • algehele vermoeidheid
 • nek- en rugklachten (langdurig beeldscherm werk)

Een ontspanningsmassage zal een bijdrage leveren aan een vermindering van klachten.

Maar ook zonder klachten is een ontspanningsmassage een weldaad voor uw lichaam en geest!

Triggerpoint

Triggerpoint massage kan snel en eenvoudig een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. Pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’ hebben vaak een uitstralingsgebied elders in het lichaam. De triggerpoints zijn met een speciale massagetechniek goed te behandelen waardoor de pijn en symptomen verdwijnen

Cupping Massage

Cupping is een zuigtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Op het eerste gezicht ziet het er wat freaky uit. Maar de werking is zeer krachtig. Omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, gaat ze omhoog staan. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het meteen zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding.

Stoelmassage

Stoelmassage is een preventieve drukpuntmassage van 15 tot 20 minuten, die wordt gegeven op het hoofd, de nek, schouders, armen, handen, rug en bekken met als doel het bevorderen van de circulatie, waardoor het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Zeer geschikt voor mensen die lang in dezelfde houding werken en last hebben van RSI gerelateerde klachten.

Rug nek massage

Tegenwoordig zitten veel mensen lang aan de computer of in de auto. Ook werken we vaak onder hoge prestatieverwachtingen van onszelf en onze omgeving. Dit kan al snel leiden tot stijve spieren. Deze massage wordt toegespitst op nek en schouders. Deze vorm van massage is erg populair omdat veel mensen last hebben van spanningen in de nek en schouders. De nek- en schoudermassage zorgt voor ontspanning van deze spieren.

Ook hoofdpijnklachten die vaak het gevolg zijn van aanspanning van de spieren in de schouders en nek, kunnen met deze massage verholpen worden. Door middel van deze massage wordt de doorbloeding van de spieren geactiveerd.

De grote voordelen van stoelmassage zijn dat het over de kleding heen gegeven wordt, kort duurt, maar zeer effectief is en dat de houding op de speciale massagestoel erg comfortabel is.

Gezicht- / hals- / hoofdmassage

Gedurende de dag zitten we veel in ons hoofd. Heeft u last van hoofdpijn, concentratieproblemen of vermoeidheid? Dan is een ontspannende gezicht- /hals- /hoofdhuidmassage een oplossing. Door het drukke hoofd en omgeving te masseren kan een snelle en diepe ontspanning gerealiseerd worden.

Massagetherapie bij hoofdpijn

Regelmatig hoofdpijn hebben is heel vervelend en kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden.

Hoofdpijn komt voor in verschillende vormen en kent ook verschillende oorzaken. Stress, te veel alcohol, te weinig of juist te veel lichaamsbeweging en bepaalde voeding kan hoofdpijn veroorzaken of verergeren. Maar soms is er ook geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Wel is het zo dat een aantal vormen van hoofdpijn goed te behandelen is met massagetherapie:

 • migraine
 • tension type headache (spanningshoofdpijn)
 • cervicogene hoofdpijn (waarbij de klachten uit de nek komen)

Afhankelijk van de vorm bestaat de massagetherapie bij hoofdpijn uit doelgerichte (ontspannings-) massage, behandelen van triggerpoints, manipulatie/mobilisatie van de cervicale wervelkolom en/of bindweefselmassage. 

Triggerpoints zijn de (meestal) pijnlijke knopen of strengen die je voelt in je spieren. Een bundeltje spiervezels dat zich niet ontspant, maar steeds strak aangespannen blijft. Het zijn lokale spierverkrampingen, die verhinderen dat een spier goed kan functioneren. Dit zorgt weer voor een slechte doorbloeding, waardoor afvalstoffen zich ophopen.

Ze kunnen ontstaan door verkeerde lichaamshouding, verkeerde voedingsgewoonte, overbelasting, stress of lichamelijk letsel door valpartijen of ongelukken e.d. Druk je op de spierknoop dan geeft dit pijn, deze pijn kan uitstralen naar een heel ander nabij gelegen gebied. Het niet functioneren van één spier kan tot overbelasting leiden in andere spieren die deel uit maken van dezelfde spiergroep. Met als gevolg een scala van andere, nieuwe klachten.